بلاگ

نحوه تقویت فن بیان و لحن صحبت کردن

 

لحن صحبت کردن و تقویت آن و همچنین تقویت فن بیان یکی از مهمترین کارهایی است که باید قبل از صحبت کردن و سخنرانی به آن اهمیت بدهیم. به طور حتم هر چه در هنگام صحبت کردن، لحن و فن بیان قدرتمندانه تری داشته باشید تأثیر بیشتری را روی مخاطبین خواهید گذاشت.

در این مسیر اولین کاری که برای تقویت لحن صحبت کردن بایستی انجام دهید این است که صدایتان را گرم کنید. منظور از گرم کردن صدا این است که از تکنیک ها، ترفندها و روش هایی استفاده کنیم تا در ادامه صحبت کردن و سخنرانی کردن بتوانیم از تمامی توان صدای خودمان به نحو احسن استفاده کنیم و یکی از روش های گرم کردن صدا این است که دهان را ببندیم و با بینی صدایی را ایجاد کنیم.

با استفاده از این روش سه نقطه از بدن یعنی روی صدای دیافراگمی، سینه ای و سری کار می شود تا به صورت کامل ذهن و کلیه اجزایی که باعث ایجاد صدا می شوند به نوعی ورزش داده شده و گرم شوند. بعد از این تمرین خودتان متوجه گرم شدن صدا و لحن صحبت کردن خواهید بود و در هنگام سخنرانی دیگر خسته نخواهید شد.

اما سوالی که به وجود می آید و ذهن خیلی از افراد را به خودش مشغول کرده این است:

چرا لحن صحبت کردن و فن بیان اینقدر مهم است؟

اگر توجه کرده باشید تأثیرگذارترین افراد دنیا اشخاصی هستند که لحن صحبت کردن و فن بیان بسیار خوبی دارند و این موضوع آنقدر از اهمیت زیادی برخوردار است که می تواند نگرش کلی افراد را نسبت به گذشته و آینده تغییر دهند و به طور حتم اگر شخصی از مهارت صحبت کردن و فن بیان خوبی برخوردار نباشد نمی تواند آینده خوبی را برای خودش رقم بزند.

 

 

اگر به سخنرانان بزرگ ایران و دنیا توجه کرده باشید همه از لحن صحبت کردن و فن بیان بسیار خوبی برخوردارند. از جمله این افراد می توان به سید حسین عباسمنش، دکتر آزمندیان، محمود معظمی، دارن هاردی، برایان تریسی، آنتونی رابینز و خیلی از افراد دیگر اشاره کرد که بدون شک از تأثیرگذارترین افراد در حوزه موفقیت به شمار می روند و این افراد همان اشخاصی هستند که در هنگام سخنرانی کردن هم می توانند زیبا و پر انرژی صحبت کنند و هم به خوبی آن را مدیریت کنند.

یکی از تصورات غلطی که بین افراد باب شده است این است که تصور می کنند خوب صحبت کردن و فن بیان خوبی داشتن فقط مختص اشخاصی که سخنرانی، مجری گری و یا اشخاصی که در بخش روابط عمومی فعالیت می کنند، است. اما این تصوری کاملاً غلط و اشتباه است. یک بازاریاب را در نظر بگیرید که هر روز مجبور است وقت زیادی را صرف کند و با اشخاص زیادی سر و کله بزند و مذاکره کند تا محصولاتش را به وی بفروشد.

اگر این شخص به صورت روزانه روی تقویت فن بیان و تقویت لحن صحبت کردن خودش وقت صرف کند به طور حتم می تواند مذاکره هایی موفق داشته باشد و در حیطه کاری خودش جزء برترین ها باشد و از همه مهمتر اینکه درآمد خوبی هم خواهد داشت و تمام اینها به ارتباطات کلامی شما بستگی دارد که چطور از آن استفاده کنید.

حالا سوال این است:

چطور لحن صحبت کردن، فن بیان و همچنین مهارت کلامی خوبی داشته باشیم؟

در این مسیر باید عنوان کرد که مهارت های کلامی، سخنرانی، فن بیان و همچنین لحن صحبت کردن گام هایی دارد که باید با آنها آشنا شوید و اگر به خوبی با آنها آشنا نباشید نمی توانید به هنگام سخنرانی یا صحبت کردن پیشرفت خوبی داشته باشید و گاهی باعث پسرفت شما هم خواهد شد.

ما در اینجا به 4 گام اشاره خواهیم کرد که با کمی تمرین و ممارست به صورت روزانه به راحتی می توانید باعث افزایش تقویت لحن صحبت کردن و تقویت فن بیان شوید.

گام اول: ناتوانی ناآگاهانه برای تقویت لحن صحبت کردن

این گام شاید سخت ترین قسمت از تقویت لحن صحبت کردن و فن بیان برای یادگیرنده باشد یعنی جایی که ما توانایی انجام یک مهارت را نداریم و البته اطلاعی از این توانایی را هم نداریم. به طور مثال شخصی را در نظر بگیرید که تصور می کند یک سخنران حرفه ای است اما زمانی که پشت تریبون قرار می گیرد متوجه می شود که این تصورات کاملاً خیالی هستند و به تمرین زیادی نیاز دارد.

گام دوم: ناتوانی آگاهانه در تقویت فن بیان

این مرحله زمانی است که شخص توانایی انجام یک مهارت را ندارد و خودش شخص هم متوجه این موضوع می شود که توانایی انجام مهارت مورد نظر را ندارد و باید برای بهبود بخشیدن به این مهارت ها اقدام کند.

گام سوم: توانمندی آگاهانه

این مرحله زمانی اتفاق می افتد که شخص توانایی انجام یک مهارت را به دست می آورد و تمامی حرکات انجام شده به صورت آگاهانه شکل می گیرد. به طور مثال شخص در این مرحله برای تقویت لحن صحبت کردن و فن بیان خودش با نحوه صحبت کردن و ارتباطات کلامی آشنا می شود اما تمامی حرکات و نحوه صحبت کردن به صورت خودآگاه انجام می شود و نیاز به تمرکز و تلاش زیادی دارد.

به همین خاطر است که شخص برای تقویت لحن صحبت کردن و فن بیان باید انرژی زیادی را صرف کند تا به مقصود خودش برسد. اشخاصی که به این مرحله می رسند می توانند در جلو جمع صحبت کنند اما به تمرکز بالایی برای صحبت کردن نیاز دارند و به تمام حرکات و صحبت هایی که می کنند فکر می کنند و این یعنی تمام حرکات و صحبت ها به صورت آگاهانه بر زبان جاری می شود.

 

گام چهارم: توانمندی ناآگانه و تقویت لحن صحبت کردن

 

مرحله چهارم زمانی اتفاق می افتد که شخص توانایی انجام یک کار را به دست می آورد و آنقدر تمرین کرده که به صورت ناخودآگاه و عادی می تواند تمامی کارها را انجام دهد آن هم با صرف کمترین انرژی. به طور مثال شخص بعد از تقویت لحن صحبت کردن و فن بیان و بعد از اینکه چند مدت را به صورت کامل وقت صرف کرد و تمامی فنون و تکنیک های فن بیان و صحبت کردن را فرا گرفت، این مهارت جزئی از وجود او می شود و بدون اینکه به آن فکر کند می تواند آن را انجام دهد.

یکی از تمرین های تقویت لحن صحبت کردن و بهبود فن بیان این است که صدای خودتان را ضبط کنید و آن را بارها و بارها گوش دهید تا به تمامی نقاط ضعف خودتان آشنا شوید و هر فایل را با فایل بعدی مقایسه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید