بلاگ

چگونگی غلبه بر ترس از سخنرانی و شروع سخنرانی

شروع سخنرانی همیشه یکی از سخت ترین کارها برای افراد به شمار می رود و این مورد به یکی از دغدغه های این اشخاص تبدیل شده به خصوص زمانی که ترس از سخنرانی دارند. خیلی از افراد دغدغه این را دارند که چطور بر ترس از سخنرانی آن هم قبل از شروع سخنرانی و به هنگام صحبت کردن غلبه کنند.

اگر بخواهیم به صورت واقع بینانه به این موضوع نگاه کنیم باید عنوان کرد که ترس از سخنرانی به صورت ناگهانی شروع می شود و تشدید آن هم در هنگام شروع سخنرانی است. زمانی که می خواهید شروع به صحبت کردن کنید دقیقاً بیشترین میزان ترس و استرس را تجربه خواهید کرد و این مورد هم بیشتر بستگی به این دارد که اطلاعی در مورد اینکه چطور یک سخنرانی را شروع کنید، ندارید.

این شروع سخنرانی برای تمامی افراد حتی اشخاصی که کاملاً حرفه ای هم هستند، وجود دارد اما شدت آن برای اشخاص حرفه ای یک مقدار کمتر است  و گاهی اوقات افراد مبتدی در میانه صحبت هایشان هیچ حرفی به ذهنشان نمی رسد و کاملاً گیج و مبهوت می شوند و این کاملاً نگران کننده است.

اما سوال مهم این است:

برای شروع سخنرانی چه اقدامی باید کرد؟

در پاسخ به این سوال باید عنوان کرد که قبل از شروع سخنرانی باید از پیش متن آماده شده را آنقدر تمرین کنید که به صورت ناخودآگاه و عادی آن را اجرا کنید و دیگر نیازی به این نداشته باشید که مدام به آن فکر کنید. می توانید شروع و پایان سخنرانی را حداقل بیشتر از 20 بار تمرین کنید چرا که از متن سخنرانی اصلی خیلی مهم تر است و مخاطبین در این دو قسمت بیشتر تحت تأثیر صحبت های شما قرار خواهد گرفت.

بهترین و تأثیرگذارترین روش برای شروع سخنرانی

بدون شک ابتدای سخنرانی اگر با قدرت و تأثیر بیشتری شروع شود قطعاً مخاطبین بیشتری را تحت تأثیر خودتان قرار خواهید داد و این مورد میسر نمی شود مگر اینکه با بیان کردن یک داستان سخنرانی خودتان را شروع کنید و این همان کاری است که خیلی از سخنرانان بزرگ، معروف و حرفه ای دنیا آن را انجام می دهند.

قطعاً داستان یکی از قدرتمندترین و تأثیرگذارترین روش ها برای جلب توجه مخاطبین است و به همین دلیل حتماً به شما پیشنهاد می کنیم که از روش داستان گویی برای شروع سخنرانی استفاده نمایید آن هم به 4 دلیل.

  • دلیل اول: جذاب بودن داستان برای مخاطبین و بهترین روش برای جلب توجه آنها
  • دلیل دوم: احتمال فراموش شدن آن برای سخنران خیلی خیلی کم خواهد بود
  • دلیل سوم: مخاطبین خیلی راحت با داستان ارتباط برقرار می کنند
  • دلیل چهارم: سخنرانانی که شروع سخنرانی را با داستان آغاز می کنند نشان می دهند که از اعتماد به نفس بالایی برخوردارند

تا به حال به این موضوع اشاره کردیم که چطور باید یک سخنرانی را شروع کنیم، اما حالا به این مرحله می رسیم که چه جملاتی را باید برای شروع کردن سخنرانی خود انتخاب کنیم.

انتخاب جملاتی برای شروع سخنرانی

به طور حتم انتخاب کردن جملاتی که زیبا و با معنی باشد یکی از مهمترین و ارزشمندترین کارهایی است که یک سخنران باید برای شروع سخنرانی خود در نظر بگیرد و این نشان می دهد که یک سخنران از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است و عملاً ترسی از سخنرانی ندارد.

قطعاً اگر اولین جملات به هنگام شروع یک سخنرانی به خوبی اجرا نشود ادامه سخنرانی سخت خواهد بود و تأثیر و اثر بخشی کافی را روی مخاطبین نخواهد گذاشت. پس باید خساست زیادی را روی بیان کردن اولین جملات به کار ببریم تا بتوانیم بهترین نتیجه را به دست بیاوریم.

ما در این مقاله قصد داریم جملاتی را بیان کنیم که بیشتر برای شروع سخنرانی کاربرد دارند و به چند دسته تقسیم بندی می شوند. از جمله

  • جملات زیبا
  • داستان سرایی
  • شعر
  • نام و یاد خدا
  • آیه و حدیث
  • بدون مقدمه چینی وارد سخنرانی شدن

قبل از اینکه به سخنرانی بپردازید به این موضوع باید فکر کنید که چه شروعی می تواند برای سخنرانی مناسب و مرتبط باشد و انتخاب این موضوع هم با شخص شما است. به طور مثال فرهنگ عمومی ایران اینگونه است که می توان برای شروع با نام و یاد خدا سخنرانی را شروع کرد و یا اینکه می توان نام و ثنای پروردگار را در قالب یک شعر بیان کرد.

در برخی موارد هم دیده می شود که اکثر سخنرانان برای شروع سخنرانی از آیات قرآنی استفاده می کنند و یکی از عمومی ترین و متداول ترین آیه های قرآنی در این زمینه آیات شماره 25 تا 28 سوره طه است که معنی این آیه به شرح زیر است:

پروردگارا سینه‌‏ام را گشاده دار، و کار را بر من آسان کن، گره از زبانم بگشاى تا سخنم را درک کنند

یادتان باشد از هر کدام که استفاده می کنید چه شعر باشد، چه نام و ثنای پروردگار و یا آیه قرآنی، حتماً با مخاطبین خودتان سلام کنید و سخن را زیاد نکنید که باعث خستگی مخاطبین شود.

در این بین اشعار زیبایی هم برای شروع سخنرانی وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید که زیبایی آن باعث می شود که دیگر ترسی از سخنرانی نداشته باشید و اثر بخشی زیادی هم در مخاطبین دارد. می توانید از جملات زیبا هم برای شروع سخنرانی خودتان بهره ببرید و حتماً نیازی نیست که شعر یا آیات قرآنی باشد. به طور مثال اگر موضوع سخنرانی شما در مورد هدف و هدف گذاری باشد می توانید برای شروع سخنرانی از این جمله استفاده کنید:

اگر برای آینده خودتان هدف نداشته باشید و تلاشی برای رسیدن به آن نکنید، آن وقت مجبور می شوید وسیله ای باشید برای تحقق اهداف دیگران.

یکی دیگر از مواردی که در هنگام شروع کردن به سخنرانی می توانید از آن استفاده کنید و در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم، داستان سرایی است و بیان کردیم که 4 دلیل برای این موضوع وجود دارد که داستان سرایی بیشترین تأثیر را روی مخاطبین و حاضرین در سالن دارد و بهترین این دلایل این است که داستان جذابیت خاصی هم برای مخاطبین دارد و هم اینکه داستان به گونه ای است که هرگز از ذهن سخنران پاک نمی شود و به راحتی می تواند آن را بیان کند.

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید