بلاگ

تقویت حافظه و افزایش کارایی مغز

جالب است بدانید در ده های گذشته ،بیشتر متخصصان بر این عقیده بودند که ذهن انسان ها تنها در دوران کودکی رشد میکند و پس از گذشتن سن بلوغ و نوجوانی ،تقویت حافظه بسیار غیر ممکن خواهد بود. اما امروزه اکثر محققان و متخصصان به این نتیجه رسیده اند که مغز انسان در هر سنی قادر بر آن می باشد تا سلول های عصبی تازه ای بسازد و ارتباطات بین نورون های مغزی را بهبود دهد.

انسان ها در هرسنی که باشند میتوانند با استفاده از قسمت هیپوکامپ مغزشان که شبیه به یک جیم گرد و خاکستری می باشد،میتوانند در کنترل هیجانی و تقویت حافظه خود نقش داشته باشند.

اما مهمترین مسئله ان میباشد که تقویت حافظه و افزایش کارایی مغز به طور ناگهانی و خود به خود در هیپوکامپ اتفاق نمی افتد و نیازمند آن است تا شما تلاش کنید و از راهکار هایی را استفاده کنید که سرعت تقویت حافظه شما افزایش یابد.

در ادامه ی مطلب ،ما راهکار هایی موثر برای تقویت حافظه شما را ارائه داده ایم که نتایج سال ها تلاش محققان در این زمینه می باشد.

تقویت حافظه-حامد عبداللهی

اثرات تغذیه مناسب بر تقویت حافظه:

توجه داشته باشید که برای تقویت حافظه، مجموعه ای از مواد مغذی در مواد خوراکی وجود دارند که در صورت مصرف آنان به میزان مورد نیاز،محیطی مناسب برای افزایش قدرت یادگیری و کارایی مغز در هیپوکامپ مغز بوجود می آید.

به طور خلاصه،نمونه های زیر از مهمترین این مواد غذایی میباشند:

1-با خوردن میوه های تازه و سبزیجاتی مانند کرفس،کلم،بروکلی و..شما میتوانید منابعی سرشار از آنتی اکسیدان ها را در مغز خود ذخیره کنید با این روش از اثرات رادیکال های آزادی که ممکن است در طول زمان فعالیت حافظه شما را کاهش دهند،جلوگیری کنید.

2-امگا-3:

یکی از نمونه های چربی حیوانی مفیدی میباشد که میتواند باعث تقویت حافظه در هر رده سنی شود و کنش های شیمیایی مغز را سریعتر میکند.

امگا-3 اصولا در غذاهای دریایی همچون ماهی و میگو به وفور یافت میشود و کسانی که از سالمون و قزل آلا تغذیه میکنند به مرور زمان ،فعالیت های ذهنی شان نیز افزایش میابد.

3-ویتامین B12:

هرچند که همه ی ویتامین ها برای بدن ضروری هستند و بسیار در عملکرد مغزی اثر گذار میباشند اما ویتامین B12با تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغزی ،ارتباط مستقیم دارد و از جمله مواردی می باشد که در صورت وجود آن امکان بروز بیماری هایی همچون آلزایمر در سنین میانسالی کاهش میابد.

4-ویتامین D:

جالب است بدانید که ویتامین D’به دلیل اینکه دارای گیرنده هایی فعال می باشد،ارتباط مستقیمی با رشد عصب های مغزی بخصوص ناحیه ی هیپوکامپ دارد علاوه بر تقویت حافظه ی افراد با فعالیت های متابولیکی خود باعث افزایش قدرت برنامه ریزی و پردازش اطلاعات در حافظه انسان ها می شود.تقویت حافظه-حامد عبداللهی

ورزش کردن؛معجزه ای برای تقویت حافظه:

شاید شما هم شنیده باشید که ورزش باعث تحریک سلول‌های عصبی موجود در مغز میشود و تولید نورون های مغزی را سرعت می‌بخشد.

انجام فعالیت های فیزیکی به طور مداوم باعث تقویت ارتباطات اعصاب مغز می شود و از آن‌ها در برابر صدمات به طور جدی محافظت می‌کند.

در نتیجه ی انجام چنین اعمالی شما شاهد آن خواهید بود که قدرت تقویت حافظه شما نسبت به قبل چندین برابر شده است و فعالیت های مغزی شما کارایی بیشتری خواهند داشت.

از طرف دیگر،تحقیقات گروهی از محققان نشان داده است که افرادی که ورزش میکنند،باعث میشوند تا سلول‌های عصبیشان  پروتئین‌هایی به نام عامل‌های نوروتروفیک آزاد ‌کنند.

پس از بررسی های دقیق مشاهده شد که یکی از این پروتئین‌ها به نام BDNF باعث می‌شود تا مجموعه‌ای از مواد شیمیایی دیگر که در سلامت مغزی موثر واقع شوند و مستقیما فعالیت‌های شناختی مانند یادگیری را بهبود دهند و در نهایت تقویت حافظه افراد در طول مدتی که ورزش میکنند چندین برابر خواهد شد.

هم اکنون شاید سوالی در ذهن شما ایجاد شود که یک برنامه‌ی ورزشی خوب باید شامل چه تمریناتی باشد تا قدرت تقویت حافظه نیز در کمترین زمان ممکن افزایش یابد؟

برای پاسخ به این سوال شما باید گفت که تمرین‌های اینتروال با شدت بالا، تمرینات قدرتی و کشش تاثیر گذاری بسیار سریعی بر عملکرد ذهن شما خواهند داشت و تمرین‌های مربوط به میانه‌ی بدن (کمر، شکم) و تمرین‌های تداومی نیز بهتر است به صورت منظم هر روز انجام شوند.تقویت حافظه-حامد عبداللهی

خواب شبانه استاندارد و ارتباط مستقیم آن بر تقویت حافظه:

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و افزایش دغدغه های کاری و عاطفی انسان ها شاهد آن باشیم که گاهی خوابیدن بیش از حد و یا کمبود خواب فعالیت های روزمره انسان را تحت تاثیر قرار میدهد و این فرصت را از انان میگیرد تا ذهنی آرام و سالم داشته باشند.

به همین دلیل نیز پژوهش‌های بسیاری در مورد ارتباط خواب و عملکرد مغز توسط دانشمندان صورت گرفته است.

در نتیجه ی این پژوهش ها باید گفت که خواب شبانه باعث می‌شودتا عملکرد و حافظه‌ی شما بهبود یابد و عملکرد شما در مهارت‌های پیچیده نیز افزایش میابد پروسه‌ی تقویت ذهن شما در خواب بر افزایش  ظرفیت و کارایی مغز شما در کنترل رفتارهایی مانند یادگیری و حافظه تاثیر گذار است.

اگر بخواهیم این موضوع را به صورت علمی بررسی کنیم باید گفت که وقتی نورون‌ها توسط رویدادها یا اطلاعات محیطی تحریک می‌شوند، افزایش کارایی مغز نیز از پیامد های آن است توجه داشته باشید که وقتی شما در خواب میباشید، اتصالات سیناپسی مغزتان قوی‌تر می‌شود.

جالب است بدانید که بیشتر مراحل تقویت حافظه شما  که نوعی از فرایند های عصبی و شیمیایی می باشد بیشتر اوقات در طول مدتی که  خواب هستید،رخ می‌دهد.

 

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید