بلاگ

فن بیان چیست و چه کاربردی برای زندگی ما دارد؟

فن بیان چیست و چه کاربردی برای زندگی ما دارد؟

فن بیان چیست و چه کاربردی برای زندگی ما دارد؟

وقتی صحبت از صحبت کردن و طرز صحیح بیان می شود و به بیان بهتر وقتی سوال فن بیان چیست مطرح می شود، عموما چند واکنش را درپی دارد. اولین و عمومی ترین این واکنش ها این است که کسی که توانایی تکلم دارد و می تواند صحبت کند مسلما از فن بیان نیز برخوردار است و این سوال فن بیان چیست و پاسخ های متعدد آن چیزی جز وقت تلف کنی و ایجاد یک منبع درآمد برای عده ای خاص نیست. نظر بعدی که عموما در تقابل با این تفکر قرار دارد معتقد است که این تنها زبان و فن بیان است که در دنیای امروز می تواند کاربردی فوق العاده باشد. به بیان بهتر مهم نیست توانایی شما در چه زمینه ای است یا اصلا مهارت خاصی دارید و ندارید. مهم این است که بتوانید به خوبی صحبت کنید و خود را ( هر چند به دروغ ) اثبات کنید. این شاید به نوعی تعریف همان سفسطه در یونان باستان را برای ما تداعی می کنند. عده ای دیگر در قبال پرسش فن بیان چیست موضعی منفعلانه دارند و عموما معتقد هستند که در این باره چیز زیادی نمی دانند ولی احساس می کنند که می تواند مفید باشد. ولی ابه سوی چیزی که نمی دانند چیست حرکت نمی کنند و دوست ندارند دچار آن شوند. آن چیزی که ما می خواهیم در این مقاله برای پاسخ به سوال فن بیان چیست پیدا کنیم بیشتر با همین گروه دسته آخر می باشد. می خواهیم این فن را بیشتر معرفی کنیم. در حقیقت دو گروه اول تکلیفشان مشخص می باشد. گروه اول به هر دلیل به این فن بی اعتقاد می باشد. حال هر چه از آن بشنوند و یا حتی عمل کنند مسلما نتیجه کافی و مطلوب را نخواهد داد. گروه دوم نیز از این فن نهایت استفاده را می برند که این عالی است. بنابراین چرا باید جلوی کسی را که در حال موفق شدن است باید گرفت. آن چیزی که در این بین مهم و بسیار حساس است، میانه بودن است.  حال در ادامه بیشتر از این حساسیت خواهیم گفت.

 

بدانید که فن بیان چیست

در ادامه مطلب قبل به این نکته رسیدیم که سوال فن بیان چیست بیستر از هر قشری دیگر برای کسانی می تواند مهم باشد که با این نوع فن آشنایی ندارد و به نوعی از این عدم شناخت است که می ترسند سوی آن بروند.

حال فن بیان چیست؟ در حقیقت اگر بخواهیم کمی به تاریخچه ی آن نگاهی بیاندازیم متوجه می شویم که این فن در حقیقت با تولد اولین انسان ظهور کرد. این سخن ما را به اینجا می رساند که بیان لزوما سخن گفتن و صحبت کردن نمی باشد. بلکه یک معنی بالاتر و عمیق تری را با خود یدک می کشد که متخصصان این حوزه آن را تفکر می دانند. احتمالا این حس را داشته اید که از روی صحبت های کسی به آن اعتماد کرده اید و فکر کرده اید که او را شناخته اید و یا برعکس. در حقیقت این حس شناختن از همین جا ناشی می شود که این صحبت را به نوعی همان تفکر می دانیم و به طور ناخودآگاه به آن ایمان داریم و تفکر تمام یک انسان را می سازد و رفتارها و کردارهای او ناشی از همین تفکر می باشد. از این رو می توان گفت در جواب سوال این سوال اولین پاسخی که می توانیم بدهیم این است که این فن به نوعی فن چگونه تفکر کردن می باشد. اما این تمام راه نیست. چرا سوء تفاهم ها و دعوا ها و… پیش می آید؟ چرا شعرهای حافظ بعد از این همه سال هنوز یک تفسیر مشخص ندارند؟ چرا برای بیان یک احساس باید یک صفحه جمله گفت که در نهایت همان احساس را هم نمی تواند مشخص کند. دلیلش ساده و بسیار ملموس است. ما نمی توانیم آن چیزی را که در درونمان و در فکرمان می باشد را به خوبی بیان کنیم و همه آن را صد در صد به بقیه بفهمانیم. این است کسی که ما را بشناسد راحت تر حرفمان را می فهمد تا کسی که برای بار اول است ما را می بیند. این ها همه ناشی از این است که ارتباط بین زبان و مغز ارتباط کافی نیست و زبان قاصر از بیان تمامیت آن می باشد.

فن بیان چیست و چه می کند؟

اما فن بیان برای حل این مشکل چه راهی را پیش می کشد؟ و آیا این مشکل تماما با یادگیری این فهم و پاسخ درست به سوال فن بیان چیست از بین خواهد رفت؟ در جواب این پرسش یا قاطعیت می توان گفت خیر. مغز انسان یک دنیا و جهانی دیگری درون خود دارد که راه بیان آن نیز هنوز ناقص است. اما ما می توانیم با پاسخ درست و یافتن راهکار های مناسب در آن این درصد نقص را کم و کمتر کنیم. یکی از این راهکارهای اساسی این است که باید قبول کنیم زبان تنها کافی نیست. درست در همین نقطه است که به مفهوم زبان بدن میرسیم. در حقیقت در پاسخ این سوال به این جا می رسیم که باید از همه امکانات بدن خود برای رسیدن به درصد بالای انتقال مفاهیم ذهنی خود استفاده کنیم. یادتان باشد که مخاطب شما هم می بیند و هم می شوند و گاهی چشمان آن ها شنوا تر از گوش هایشان می شوند. این همان انقلابی است که فن بیان ایجاد می کند. در حقیقت در راه رسیدن به فن بیان چیست قرار نیست فرم زبان و صحبت خود را عوض کنید. تنها باید آن را پیرایش کنید و چیزهایی را کم کنید. هیچ حرکت اضافی قرار نیست به حرکت های شما اضافه شود. چرا که هر حرکت اضافه به معنی ایجاد یک مفهوم جدید و به نوعی بازیگری کردن است و ایجاد یک لایه پرده میان شما و مخاطب شما و این با هدف ما و پاسخ به سوال ما در تناقض است. اما حرکات های خودتان همان هایی است که از دل شماست و این خودتان هستید. بنابراین برای موفقیت در فن بیان و یادگیری این مهارت کافی است یاد بگیرید چه چیزهایی را حذف کنید و چگونه از داشته های خود استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید